keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Vauhdikas viikonloppu

Viime viikko sisälsi paljon jännitystä ja odottavaa tunnelmaa, kun perjantaina oli tiedossa RumaRakin agilityn möllikilpailut ja sunnuntaina villakoirakerhon erikoisnäyttely. Vielä perjantain vastaisena yönä mietin mihin luokkaan Titon ilmoittaisin, kun vaihtoehdot olivat junnuluokka (matalilla kontakteilla ja hypyillä, helppo rata) tai mölliluokka (lähes kaikki esteet, normaalimpi rata). Lopulta päädyin junnuluokkaan siinä mielin, että kisoja tulee vielä ja tämä kisa on tosiaan vain sitä fiiliksen hakua varten, ja oli muuten ihan tarpeeseen!

Perjantaina sitten tiedossa oli pakkaamista ja valmistautumista illan kisoihin. Yllättäen meille tulikin sitten Tellu-koira kylään ja pakkaamiset jäi iltaan ja aamun pikkutunneille... Mutta pojat ainakin tykkäsivät naisvieraista (Tellusta ja tytöistä), joten mikäs siinä! Alla pari kuvaa vieraasta.


Tito oli aika väsynyt eikä vieraasta paljoa välittänyt, mutta Wallu oli kyllä mielissään naisseurasta !

Illalla sitten vuorossa oli möllikisat joihin Tellukin osallistui. Radalta en oikein hyviä kuvia saanut enkä edes minkäänlaista videosta kun kisatilanne tuli vähän äkkiä (rataantutustumiseen meni babyt ja junnut yhtäaikaa, vaikka luulin että olisi erikseen, ja hallissa ei saanut koiran kanssa odottaa niin sekin toi oman mutkansa matkaan) mutta enskerralla sitten täytyy olla valppaampi :)

Otin Titon kanssa kaksi starttia, kun sain varmistettua että ne on samalla radalle (en olisi jaksanut tai uskaltanut startata kahdella eri radalla). Radalla oli ehkä noin 13 estettä, (en enää muista tarkkaan) muutama putki, matala A ja loput hyppyjä. Rata oli sopivan haastava, mikä oli kyllä kiva! Molemmilla kerroilla saimme tehtyä radan puhtaasti läpi ilman virheitä. Toisella radalla Tito karkasi kesken radan viimeiselle esteelle (A-este) mutta tuli onneksi takaisin ennen kuin koski esteeseen. Tähän tuhraantui muutamia sekunteja, mutta saatiin tehtyä silti virheetön rata. Ensimmäisen radan aika oli noin 25s ja toisen noin 28s, näistä parempi jäi voimaan ja sillä saatiinkin junnuluokasta 1. sija :)

Illalla sitten pakkailin loppuun ja aamuyöstä klo 4.00 lähdettiin junassa kulkemaan kohti Tamperetta. Aamulla ystäväni haki meidät asemalta, kävimme ostamassa käytetyn trimmauspöydän ja menimme Nokialle ystäväni luokse. Päivän ohjelmana oli tietysti koirien pesua ja puunausta, vaikka keli oli kyllä ihan hirveä! Jätimme siis Titon pesemisen ihan iltamyöhään ja teimme vaan konetyöt aamupäivällä kun koira oli vielä suht puhdas. Tältä huolimatta iltapissalla turkki vähän kastui kun satoi kaatamalla vettä, ja aamulla olikin tullut melkeen 10cm lunta. Ei ollut yllätys että näyttelyarvostelussa mainittiin turkin kunnosta siis ;)

Sunnuntaina aamulla aikasin pääsi siis lumitöiden tekoon ja lähtö näyttelypaikalle vähän viivästyi. Eikä yhtään auttanut että motari oli ihan hirveässä kunnossa! Mutta päästiin perille paria tuntia ennen keskareiden arvioitua alkamisaikaa. Olin siis jättänyt Titon leikkaamisen lähes kokonaan näyttelypaikalle, kun tiesin että karva vielä elää kosteudesta johtuen ja pinta menee kuitenkin uusiksi... Joten töitä riitti ja nopea sai olla. Onneksi keskarikehä oli vähän myöhässä, mutta ei tarpeeksi paljon että Tito olisi ehtinyt junior handleriin kisaamaan. Olimme lopulta yhtäaikaa ystävieni kanssa kehässä, joten en saanut kehäkuviakaan yhtään (tai en ainakaan vielä ole saanut keneltäkään). Mutta todella mukava reissu oli kaikin puolin! Alla vielä arvostelu ja kuva Titosta Katriinan esittämänä.

Tuomari: Henrik Hannelius

Erittäin hyvän tyyppinen, sopivan kokoinen nuori uros. Hieman laihassa kunnossa tänään. Hyvät mittasuhteet. Kaunis pää. Hyvät raajat. Kantaa itseään hyvin liikkeessä. Hyvä häntä. Turkki voisi olla paremmassa näyttelykunnossa.


Tulos JUN ERI



Nopea pihapönötys kotimatkan jälkeen. :) Minulla oli kiire iltapäiväjunaan, joten ei ruvettu laittamaan koiraa enää tätä kuvaa varten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti