torstai 22. syyskuuta 2011

Syksy ja romuska, mutta ei anneta sen häiritä harrastuksia

Syksy saapui ja toi tullessaan romuskan, flunssa, nuhakuumeen, miksi kukin tätä ärsyttävää tautia haluaa kutsua. Silti olemme yrittäneet pysyä harrastustahdissa kiinni, ja ilmeisesti onnistuneetkin siinä... Blogi ei vaan meinaa pysyä tahdissa mukana ;)

Ensinnäkin viimeviikon rallytokotreenit menivät niin hyvin, että päätin eiliseen treeneihin ottaa kameramiehen mukaan, vaikka vettä satoi ja flunssa jylläsi. Lopputuloksena kuitenkin oli, ettei Wallu suostunut istumaan kertaakaan kunnolla, koska asvalttikenttä suoraan sanottuna lainehti vedestä, jota tuli koko treenien ajan vain lisää ja lisää... Kokeiltiin muutamaan kertaan suorittaa rataa alusta ja ohjasin koiraa aina lelulla ja herkuilla istumaan, mutta ei niin ei.. lopussa suoritimme radan niin että jokaisen istumisen ja yhden maahanmenon kohdalla pyysin Wallun vain seisomaan paikoillaan. Kaikki muu menikin täydellisesti, paitsi istumisen sijaan Wallu vain seisoi. Että kai se meni sitten ihan hyvin... Videota en halunnut tuosta sitten loppujen lopuksi ollenkaan, odotellaan vapaamuotoisten harjoitusten alkamista ja yritetään sitten uudelleen... Tämä oli tosiaan viimeinen kurssimuotoinen kerta, ja todella kiva kurssi olikin! :)

Sitten viikonloppuna oli vuorossa mätsäri Vaalassa. Viimeksi kun oltiin siellä, niin sää oli yhtä kolea ja sateen uhka yhtä suuri kuin nyt, mutta vuodenaika oli kevät. Erona oli myös tuomarin sukupuoli ja menestys. Molemmat koirat olivat samalla tuomarilla ja menivät todella hienosti. Titolla ainut ongelma oli malttaa olla jahtaamatta puista tippuvia lehtiä, joita siinä tuulessa koivikon alla oli paljon! Titon tulos siis PUN3 viidestä punaisen saaneesta ja palkintoina oli vinkulelu joka revittiin silpuksi paluumatkalla ja dentasticksien tapaisia luita, joilla putsattiin voitonmaku suusta molemmilta pojilta. ;) Wallulla meni paljon paremmin. Se esiintyi yhtä automaattisesti kuin tähänkin asti, paitsi pöydällä rimpuili kuten aina. Tällä kertaa vaan paljon vähemmän kuin ennen, ja se rimpuilu oli tuomarin pussailuyrityksiä taas.. Tuomari oli siis nainen, joten tietenkin sitä olisi pitänyt saada pussata! Wallun tulos hienosti PUN1 kolmen taitavan koiran joukosta! Sitten odottelimme pienen hetken BIS-kehää, jossa tulisi olemaan kuusi koiraa. Mietittiin, että olisihan se hienoa sijoittua hieman korkeammalle kuin viimeksi, jolloin Wallu oli kuudes. Toiveisiin vastattiin, Wallu käyttäyty loistavasti ja oikein esiintyi edukseen, mitä harvoin jaksaa enää jatkokilpailuissa tehdä. Tulos täten  loistavasti BIS2!

 Tällä viikolla ollaan sitten käyty taas Agilityssä Titon kanssa, jälleen mentiin mutkaputkea, suoraa putkea, siivekkeitä ja uutena tuttavuutena pöytää! Poika hyppäsi rohkeasti suoraan pöydälle kun mentiin sen viereen ja laitettiin herkkuja namialustalle pöydän päälle. Sitten kokeiltiin vauhdin kanssa ja hypättiin pöydältä alas. Poika oli ihan innoissaan kun pääsi vihdoin pomppimaan, jota se niin rakastaa! Se on hoksannut, että rappukäytävän portaat on ihanat! Ne on juuri sopivan kokoiset, että niitä voi pinkoa ylös niin että koskettaa vain joka toiselle rapulle. Niin se vaan haluaisi rynniä niitä ylös alas ylös alas, paino sanalla haluaisi ;)

Viikonloppuna myös mittailin poikaa, sain noin 39 cm (vaihteluväli mittauksissa 38-42cm) ja painoa henkilövaa'alla 7,2kg. Wallupoika on saanut massaa takaisin ja painoa oli jälleen 9kg. (Sehän menetti massansa kun pentu tuli enkä tajunnut heti lisätä ruoan määrää, joka lopussa oli melkein tuplaten aikaisempaan! Oli se niin kuluttavaa seurata koko ajan mitä pentu teki. Nyt on hieman voitu tuosta jo vähentää. Seuraavaksi ostankin sille Jahti Vahti Energyä Kanariisin sijaan, kesän olen antanut hieman penturuokaa ruoan sekaan)

Viikonloppuna olisi vielä yksi mätsäri tiedossa tälle syksylle, sen jälkeen ne varmaankin jää taas talvitelolle. Näyttelysuunnitelmat ovat vielä aivan auki, trimmin tarpeessa ainakin molemmat pojat on. Oottakkees kun mamma tästä paranee ja saa taas sakset käteen niin karvat pöllyää ;) Titon turkki on nykyään niin ihanan pehmoista! Miten pentukarva voi vielä pehmetä entisestään? Tai yhtä pehmeää se taitaa olla, mutta on nyt sellaista liukasta mutta karheeta ja sojottaa paremmin pystyssä ja ihanaa <3 Ainut vaan että takkuja saa selvitellä "jatkuvasti", tai siltä se ainakin tuntuu. Onneksi noin kahdessa viikossa menee aina takkukausi ohi yhdestä kohdasta. Aluksi takkusi korvantaukset, nyt takkuaa päälaki ja korvan yläpuolelta ja itse korvat ja sieltäkin se on jo menossa ohi ja alkamassa niskassa. Saa nähä onko koko takkukausi tällaista "vaiheittaista" vai onko tämä vasta alkua.. Eilen illalla selvittelin pelkkää päälakea ja niskaa 45min telkkaria katsottaessa, täytyy oikeasti alkaa ostella turkinhoitovälineitä (lisää) nyt pian, pitkä ostoslista napottaa tietokoneen vieressä, mutta en ole saanut vielä mitään sen enempää aikaiseksi..

Tulipas nyt pitkä tylsä tekstipostaus, mutta lupaan ottaa ja laittaa kuviakin kunhan tästä paranen! Ja olen kadottanut kesän näyttelykuvat jonnekin, hyvä minä.. muistaisi edes mille tietokoneelle ne tuli kesän aikana laitettua.. Onneksi pari hassua kuvaa laitoin niistä jo nettiin, ettei suurta vahinkoa ole päässyt tapahtumaan, mutta jospa ne sieltä löytyisi niin kaikki kuvia toivoneetkin saisivat niitä kuvia joskus :|

Ja sellainen pikku juttu meinasi unohtua sanoa, että erkkarin laput tuli! Wallu kisaa numerolla 104 käyttöuroksissa, joita olikin hurjat 6 kappaletta! Saa nähä saadaanko sieltä minkälainen tulos, mutta jos hyvän arvostelun edes saisi vaikka hylsyn kera, se tammarinkin arvostelu oli niin ihana vaikka lopussa lukikin se tyhmä hylkäys, mutta viis siitä! Tapahtuman takia sinne mennään, eikä niiden nauhojen värien takia :D

No laitetaas nyt vielä sitten vaikka nuo ruusukekuvat, kun sain ne muutama viikko sitten lopussakin seinälle pöydän reunalta, ja myöhemmin laitoin mätsäriruusukkeet roikkumaan kaapinsyrjälle ja joskus viikko sitten lopussakin sain otettua kokonaisuudesta jonkinlaisia kuviakin!

Eli tässä ensimmäisessä näkyy vaakarivissä koko kesän saldo, esin SA x3 (ostetut), Joensuun ROP&CACIB, Tornion CACIB&VaCA ja sitten Pöytyän ROP&SERT&MVA



Tässä taas sitten on mätsäriruusukkeet, ylimpänä Titon, loput Wallun (vihreä taitaa olla JH:sta)



Ja tässä vielä pokaaleista ja vähän kokonaisuutta, oikealla puolen on vanhat ruusukkeet ja iso pokaali on RYP4-pentu ja pienet pokaalit edessä reunoilla on luolilta ja loput näyttelyistä. Kuva on aika huono, mutta vähän malliksi jos ees olisi :) Ja ei olisi pelkkää tekstiä tämä postaus..



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti