tiistai 11. tammikuuta 2011

Kajaani KV 8.1.2011

Olipas mielenkiintoinen aloitus vuodelle 2011. Käytiin kotinäyttelyssä Kajaanin Pallohallissa, missä käydään myös aktiivisesti treenaamassa Wallun kanssa. Kuitenkin jostain syystä Wallu oli todella stressaantunut ja rähähteli muille koirille tavallista helpommin. Myös kehässä se näkyi, kun Wallu rähähti tuomarille arvostelupöydällä. Onneksi tuomari kuitenkin tutki koiran loppuun ja jatkoi arvostelua normaalisti. Saimme kuitenkin hylätyn tuosta rähähtämisestä. Tuomari kuitenkin laittoi sen kokemattomuuden piikkiin, eikä aggressiivisuuden, onneksi.

Tuomari: Harry Tast

Tyyppi erinomainen. Rungossa oikeat mittasuhteet ja raajakorkeus. Voimakas kalloinen, urosmainen pää. Kevyt kuono. Terävä ilme. Etuasentoiset lavat. Kevyt luusto. Karkea karva. Hyvä häntä. Liikkuu hyvin. Käsittelyssä varautunut ja rähähtää kiveksiä tarkastellessa, eikä sen vuoksi palkita.

Tulos: NUO-HYL

Tuomarista sen verran, että mielestäni hän oli erittäin tarkka pöytäkäytöksestä ja myös tutki koirat tavallista tarkemmin pöydällä. En siis kokematonta koiraa hänelle veisi enkä suosittele muitakaan viemään. Kuitenkaan hän ei turkkiin katsonut laatuarvostelussas, vaan ehkä vasta PU/PN sijoituksissa, joten siinä mielessä voisin suositellakin häntä kokeneelle koiralle, joka ei parhaassa karvassa. Riippuu toki varmaan myös rodusta.

Mutta tyytyväinen olen arvosteluun, ei olisi parempi voinut olla tuota pöytäjuttua lukuunottamatta. Seuraavaksi luolakokeisiin Karttulaan 16.1. ja sitten katsotaan mennäänkö Tuusniemelle 20.2. Talvitielle vai odotellaanko kevättä ja ulkonäyttelyitä. Kiitos jälleen kaikille näyttelyseurasta ja tsemppauksesta! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti